Dampede Blåmuslinger

Til 2 personer skal du bruge:

2 kilo blåmuslinger
1 finthakket skalotteløg
1 finthakket gulerod
Salt og peber
2 skvæt olivenolie
1 fed hvidløg
3 dl tør hvidvin
1/4 liter piskefløde
Tilberedning:

Vask blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær skægget af. Varm en stor gryde op på middel blus med 2 skvæt olivenolie i. Put skalotteløg og gulerod i først, dernæst presses et hvidløg heri, og tilsidst lægges muslingerne i og der tilsættes hvidvin. Læg låg på ca. 4-5 minutter og ryst gryden et par gange undervejs. Tilsæt derefter fløden og smag til med salt og peber. Uåbnede muslinger bør kasseres. Retten serveres med noget rigtigt godt brød, og masser af hvidvin til.

Bon appétit


Print pagePDF pageEmail page